HTML

TEST-tér

Gondolatok testről, táncról, mozgásról. Az ehhez kapcsolódó írásokról, legyen kánoni, vagy azon kívül. Hogyan hat, hogy érez, hogyan VAN A TESTünk. Mi a testben. Közelről, távolról. Lehet elmélkedni szabadon. Akár terápiás céllal is. Művészetterápia, képzőművészet, irodalom...akármi. csak némi test legyen benne. Willkommen!

Friss topikok

  • adri: piszok jo blog. (2008.10.10. 21:00) Éntudat egy robotban
  • bello: "Arról ír, hogy ő még nem találkozott olyan rákbeteggel, aki közönséges, keményfejű, vagy lázadó k... (2008.02.23. 17:54) áldozat kontra lázadó
  • akorodi: Megpróbálom megszerezni a Character Analysis-t és még egy-két könyvét. nekem még ellentmondásos a ... (2007.12.07. 10:04) kezdés

test mint energetikai rendszer

2007.12.08. 12:32 gésa

 

Kis elkalandozás után visszatérek az eredeti témához. Szerintem nagyon érdekes, ahogy reich és löwen az emberi szervezetről és működéséről beszélnek. A rák kialakulását és lefutását vizsgálják, az emberi testet egyfajta bioenergetikai rendszerben értelmezik. Ennek a lényege nagyon triviálisan az, hogy energia nem vész el, csak átalakul, tehát a testben bizonyos energetikai folyamatok mennek végbe, melyek jó esetben táplálják és erősítik a test működését. Ha valamitől hiba kerül a rendszerbe, mondjuk az energia nem tud a saját természete szerint futni, és ami még ennél is rosszabb, ha az ember nem tudja efölötti dühét, fájdalmát kifejezni, akkor a rendszer összeomolhat. A legfontosabb tehát az, hogy a testben lefutó tudattalan impulzusok tudatossá váljanak és kifejezést nyerjenek. Ez az általuk javasolt  terápia lényege.

  

Nem tudom mennyire állja meg a helyét az elméletük a gyakorlatban, de számomra nagyon is valószerű és elfogadható, ahogy az emberi test-ről, mint energetikai rendszerről  beszélnek.  

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://testter.blog.hu/api/trackback/id/tr75256796

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása